eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Smiling professional mature middle aged business woman using laptop computer sitting at workplace desk. Happy senior old lady 60s grey-haired businesswoman executive working on pc at home from office.
Nyitókép: insta_photos/Getty Images

Rászáll a NAV a közösségi oldalak piactereire

Egy 60 millió forintos eladáskor például 25 milliónyi adót kényszerülhetünk bevallani.

Apja cégének tulajdonában lévő arany ékszereket adott el számla és nyugta nélkül közösségi médiás felületeken egy férfi; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzése nyomán a 60 millió forintnyi forgalom után 25 millió forint adót kényszerült bevallani, és a számla- és nyugtakibocsátási kötelezettség elmulasztása miatt bírságot kellett fizetnie.

A NAV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az értékesítésre vonatkozó szabályokat az internetes áruházakban, a közösségi oldalak piacterein is be kell tartani.

Folyamatosan figyelik és ellenőrzik ezeket az adásvételi csatornákat is - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×