eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Totális rendőri razzia Pesten: volt minden az orvhalásztól a gyorshajtóig

Február végén négy napon át tartott Dél-Pest rendőri ellenőrzése, most közölték a mérlegét.

A X., XVIII., XIX. és XXI. kerület területét egymást segítve ellenőrizték a kapitányságok a BRFK közlekedésrendészei és polgárőrök segítségével – írja a police.hu.

Az összesen 1054 esetben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzésen két ittas vezetőt fogtak el és hat embert mintavételre előállítottak az egyenruhások.

A négy nap alatt összesen 88 helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, ebből 15-öt gyorshajtás miatt, 73 esetben egyéb szabálysértés elkövetése miatt – egyebek között elsőbbség meg nem adása, vagy lejárt okmányok miatt. 25 esetben tettek szabálysértési feljelentést többek között érvénytelen hatósági jelzés, elsőbbség meg nem adása, előzési szabályok, sávváltás, vagy irányjelzés szabályainak megsértése miatt. 73 eset közigazgatási bírságot eredményezett, ebből 62 gyorshajtás volt, a többi biztonsági öv használatának elmulasztása vagy tilos jelzésen áthaladás.

A gyorshajtók kiszűrése mellett két embert orvhalászat, ötöt eltiltás hatálya alatti járművezetés, egyet pedig kábítószer birtoklása miatt fogtak el a rendőrök. Hét körözött személy is fennakadt az ellenőrzésen, ebből egy embert bűncselekmény és hármat szabálysértés elkövetése miatt, hármat pedig eltűnés miatt kerestek a hatóságok. Az egyenruhások 14 alkalommal éltek a figyelmeztetés eszközével.

A XVIII. kerületben február 29. és március 1. között tartottak 24 órás sebességmérési akciót. A legkirívóbb gyorshajtásokat a Gyömrői úton rögzítették, ahol egy autós 124, egy másik 132 km/órával száguldott az ott megengedett 50 helyett, amiért 260 ezer, illetve 390 ezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×