eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Close-up hand of hispanic senior woman illness with cancer convalescing on bed in hospital lying on her bed. Healthcare and medicine concept. Cancer patient in hospital bed. Horizontal photography.
Nyitókép: Ruben Bonilla Gonzalo/Getty Images

Meghalt az elhanyagolt anya, börtönbe küldhetik a gyerekeit

Börtönbüntetést kér az ügyészség két testvérre, akik nem viselték gondját magatehetetlen anyjuknak, és a nő, aki hosszú ideig méltatlan körülmények között volt kénytelen élni, tavaly januárban kihűlés következtében meghalt - áll a Veszprém Vármegyei Főügyészég közleményében.

A vádirat szerint a 40 és 41 éves veszprémi testvérek egyszobás házukban éltek 68 éves édesanyjukkal, aki az elmúlt években szellemileg és fizikailag is leromlott, és egyre kevésbé volt képes ellátni magát. A vádlottak a házat és annak környezetét elhanyagolták, a lakásban mintegy öt éve nem fűtöttek, nem takarítottak, a mennyezetről és a falakról csöpögött a víz, a falakat penész borította. A két férfi a nő ágyát sem tartotta rendben, melynek következtében a lakásban nagy volt a bűz.

A sértett 2022 decemberében olyannyira legyengült, hogy mentővel kórházba vitték, ahol megbetegedései mellett kihűlést állapítottak meg nála. Az orvos azt javasolta, hogy az asszonyt helyezzék el a krónikus belgyógyászati osztályon, azonban a fiatalabb testvér ezt elutasította, így a sértettet pár nap múlva hazaengedték.

Az asszony otthon nem tudta ellátni magát, ám fiai továbbra is közömbösek voltak kiszolgáltatott helyzetével szemben.

Tavaly január közepén a sértettet meglátogatta a testvére, aki az idősebb fivért rábeszélte, hogy hívjon mentőt az édesanyjához. A kiérkező mentősök az asszonyt a fűtetlen lakásban egy beszakadt ágyon, félig a padlóra csúszva, eszméletlen állapotban találták, és kihűléses, sokkos állapotban szállították kórháza, ahol a szakszerű ellátás ellenére másnap reggel elhunyt.

Az ügyészség a vádiratában mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a vádlottak a törvény rendelkezésénél fogva feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×