eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Back to school supplies. Books and blackboard on wooden background
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Elítélték az általános iskolás diákjával szexelő tanárt

Az interneten környékezte meg, aztán összejöttek.

A másodfokú bíróság ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Püspökladányi Járásbíróság döntését, amely a vádlottat a tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatallal hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek − írta Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

A bíróság a férfit végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatal nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll − tette hozzá.

A jogerős ítélet szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol 2022 januárjának elején, mint az iskolában tanító tanár vette fel a kapcsolatot a sértettel, internetes üzenetben.

A váltott üzenetek eredményeként viszonyuk bizalmas lett és egyre bensőségesebbé vált.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022 március végéig többször találkozott, köztük intim, testi kapcsolat is kialakult. A vádlott a fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel − szerepel a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×