eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Nem ismerte be tettét a budai gimnáziumban késelő fiatal

Nem tett vallomást és nem ismerte be tettét a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén az a középiskolás, akit az ügyészség – osztálytársa sérelmére – előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol.

A bíróság tájékoztatás szerint az úgynevezett budai gimnáziumi késelő ügyét a bíróság tárgyalásra utalta és - a védői indítványának helyt adva - erkölcsi okból a nyilvánosságot a tárgyalásról kizárta.

A Fővárosi Törvényszék az ügy részleteit ismertetve azt írta, hogy a terhelt egy budapesti középiskola tanulója volt, gyermekkorától kezdve pszichés természetű problémák miatt kezelték.

A diák 2022. október 10-én egy tanóra előtti szünetben a hátizsákjában behozott 16,5 centiméter hosszúságú kést a ruházatába rejtette, majd beszélgetésbe elegyedett néhány csoporttársával.

Egyikőjüket hamarosan hátulról több alkalommal fej- és nyaktájékon szúrta, majd a kést eldobva kiment a folyosóra és ott várakozott

– idézték a vádiratból.

A törvényszék hangsúlyozta, hogy bár a sértett sérülései 8 napon belül gyógyulók voltak, az elkövetés eszköze, annak mérete, a támadott testtájékok, az erőbehatások száma és nagysága miatt súlyosabb sérülés, illetve a sértett halála bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt.

A vádirat szerint a terhelt a cselekménye elkövetésekor nem szenvedett az elmeműködés olyan kóros állapotában, amely kizárta vagy korlátozta volna őt abban, hogy tette társadalomra veszélyes következményeit felismerje és e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A bűncselekmény - korábbi információk szerint - a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×