eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Elítélték a rendőrt megfejelő sofőrt

Kissé elfajult a közúti ellenőrzés, a meg nem fújt alkoholszondától sikerült idáig eljutnia az agresszív sofőrnek.

A Tatabányai Járásbíróság közleménye szerint a vádlott 2020. május 28-án Környe és Tata között közlekedett kistehergépkocsival, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. A férfi az ellenőrzés során a rendőr többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó megfújni a légalkoholmérő készüléket, ezért a rendőr úgy döntött előállítja a sofőrt.

A vádlott a rendőrségi szolgálati járműben mobiltelefont vett elő, amelyet használni akart, magatartását a rendőr felszólítására sem fejezte be, ezért az intézkedő rendőr a szolgálati gépkocsival megállt. A rendőr közölte a férfivel, hogy a telefont nem használhatja, ellenkező esetben el kell vennie a készüléket, ellenszegülő magatartása miatt pedig kényszerítő eszközt fog alkalmazni. A vádlott kiabálni kezdett a rendőrrel, aki ekkor megbilincselte.

Az férfi ezután sem akart a rendőrségi szolgálati járműbe visszaülni, az előtte álló rendőrt eltolta, majd távozni akart. A rendőr a férfit karjának megfogásával nem tudta visszatartani, ezért gázsprayvel lefújta.

Ezt követően a férfi a rendőr arcába fejelt, mellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A Tatabányai Járásbíróság február 12-én hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet. A vádlottat 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×