eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Besétált a Bosnyák téri templomba, és pusztításba kezdett – videó

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben vallási tisztelet tárgyának megrongálása miatt és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben.

A vádirat szerint a vádlott, egy 49 éves férfi 2021. június 30-án dél körüli időben bement a XIV. kerületben, a Bosnyák téren egy templomba, ahol megrongált különböző kegyeleti tárgyakat. Egy szobrot ledöntött a talapzatáról, egy másikban is kárt okozott, összetört több üvegtárgyat és egy zászlórudat, valamint gyertyatartókat is megrongált.

A sérülések egy része javítható volt, a cselekménnyel a férfi több mint százezer forint kárt okozott.

Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint az elkövető nem látta át teljesen tettének következményeit, ebben enyhe-közepes fokban korlátozott volt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a férfival szemben – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyhöz kapcsolódó – alábbi – felvételen az látszik, ahogyan a férfi a templom felé tart, majd az is, amikor a bűncselekmény elkövetését követően a rendőrök elfogják:

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×