eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close up of a woman watching a movie at night
Nyitókép: vorDa/Getty Images

15 milliót csalt ki áldozataitól a csalárd nő

A Marcali Járási Ügyészség több száz rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó, letartóztatásban lévő szabolcsi nővel szemben, aki egy internetes csalássorozatban 488 sértettet ejtett tévedésbe.

A vádirat lényege szerint a vádlott a 2021 decembere és 2023 januárja közötti időszakban több internetes oldalon különböző álneveket használva folyamatosan hirdetett eladásra olyan játékkonzolokat, kerti játszóteret, fürdődézsát és egyéb használati cikkeket, amikkel ténylegesen nem rendelkezett.

A vádlott a hirdetésekre az ország számos pontjáról jelentkező sértettekkel szöveges üzenetekben, valamint telefonon, eltorzított hangon tartott kapcsolatot, majd a sértetteket arra kérte, hogy a kialkudott vételárat, vagy annak egy részét előlegként előre utalják át az általa megadott több, különböző pénzintézetnél vezetett bankszámlára, aminek megtörténte után a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A nő ezzel a módszerrel 488 sértettől összesen 15 millió forintot csalt ki.

A vádlott a csalássorozatot azután is folytatta, hogy a marcali nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, ezért a bűnismétlés megakadályozása érdekében végül 2023 januárjában sor került az asszony letartóztatására.

Az ügyészség közel 300 oldalas vádiratot nyújtott be a Marcali Járásbíróságra, amiben a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt – olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×