eur:
389.38
usd:
359.37
bux:
66443.8
2024. február 26. hétfő Géza
Padlocked credit card of keyboard
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Lecsapott a Mátrix Projekt: így fogták el a rendőrök az újabb telefonos csalót – videó

Az elkövető közel hárommillió forint bűnös pénzt vett fel egy bankban, majd pár tízezer forintért átadta megbízóinak.

A csalók még 2023. május 8-án délelőtt hívtak egy debreceni nőt, és banki ügyintézőnek adták ki magukat. Arról tájékoztatták áldozatukat, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, ezért elkérték a részére SMS-ben érkező megerősítő kódot. Aztán hárommillió forinttal károsították meg a sértettet – írja a police.hu.

A pénzt azonnal egy korábban beszervezett, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi számlájára utalták, akinek az volt a feladata, hogy felvegye a pénzt egy bankban, majd átadja megbízóinak, akik ezt 30 ezer forinttal honorálták.

A debreceni nyomozók november 6-án reggel elfogták a férfit, majd pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Megbízói azonosítása jelenleg is folyik.

A Mátrix Projekt jegyében a rendőrség bűnmegelőzési és -felderítési munkát végez a kibertérben elkövetett csaalások felderítése érdekében.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 24. 18:40
×
×
×
×