eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Newborn baby with cannula in the feet on a hospital bed
Nyitókép: CristiNistor/Getty Images

Éhenhalt egy 5 hónapos kisbaba

Lapértesülés szerint meghalt egy 5 hónapos kislány Tarnazsadányban, Heves vármegyében.

A gyerek mindössze három kilogramm volt, alultáplált. Egy rászoruló családokat segítő szervezet közösségi oldalán azt írta, hogy a kislány éhen halt.

A heol.hu megkereste a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Ott azt a választ kapták, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kisfiú a csomagtartóban

Az Infostarton is beszámoltunk arról a nagy vihart kavart esetről amikor egy szintén alultáplált kisfiú vesztette életét. Akkor, áprilisban, egy két év körüli gyermek ruhában, magzatpózban feküdt egy gépkocsi csomagtartójában. A megzavarodott nevelőanya nem tudott kivenni egy csontot a kisgyerek torkából, aki ezután megfulladt.

Az ügyészség akkori tájékoztatása szerint a nő a fulladás után nem hívott orvosi segítséget és kórházba sem vitte el a gyermeket, ehelyett még aznap éjjel levitte a holttestet a ház előtt parkoló autójukhoz, a jármű csomagtartójába tette, az egyéves kislányt pedig beültette a gyermekülésbe. Ezután egy búcsúlevelet hátrahagyva elindult otthonról, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott.
Az asszonyt szombat hajnalban találta meg a keresésükre indult férj és a nő apósa a város külterületén, onnan mentek el együtt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

10 ével ezelőtti szörnyűség

2017-ben 12-12 év börtönre ítéltek egy egy férfit és egy nőt, akiknek meghalt a gyermekük. Az orvosi vélemény szerint a szülők az egészséges étkezés megszállottjai voltak, és emiatt tudatuk beszűkült, ezért enyhítették a korábbi 15 éves büntetésüket - számoltunk be 6 évvel ezelőtt.

A másfél éves kisfiú 2013 áprilisában halt meg Agárdon. Halálát heveny keringési elégtelenség, súlyos soványság, fehérjehiány és kiszáradás okozta. A szakértői vizsgálatok szerint a kisfiúnál vízfejűség, agykamratágulat és agysorvadás lépett fel, veleszületett bél- és emésztőrendszeri betegséget azonban nem találtak nála.

A bíróság ítéletében hangsúlyozta: a gyermek megdöbbentő állapotban volt, amikor 18 hónapos korában meghalt, mindössze 4,5 kiló volt a szokásos 10-12 helyett. A szakértő szerint, ha időben kapott volna orvosi ellátást és megfelelő táplálást a gyerek, akkor életben marad; a szülők hiába adtak enni neki, a betegsége miatt minden kijött belőle, holott gyógykezeléssel ezt meg lehetett volna szüntetni.

A jó anyagi körülmények között, egy házban élő szülők és anyai nagyszülők a csecsemő gondozásáról, táplálásáról, az egészségügyi szakemberek, így a természetgyógyász kiválasztásáról is közösen döntöttek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×