eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Man threatening a woman in the bedroom, she is scared and lying in bed, domestic violence concept
Nyitókép: cyano66/Getty Images

Korhatáros rendőrségi videó egy uzsorásról, aki megbecstelenítette adósát

Elfogták egy férfit, aki éveken át kényszerített egy nőt, hogy folyamatosan növekvő uzsorakamatot fizessen neki. Nem tudott fizetni, ezért az uzsorás többször megerőszakolta.

Egy nő feljelentése alapján indult nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán - írja a rendőrség.

A gyanú szerint egy férfi 2016 nyarán kölcsönadott 800 ezer forintot, melynek többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket adott át neki, amelynek két-háromszorosát követelte.

A nő megegyezett a férfival, hogy a kamatos kölcsönt havi rendszerességgel törleszti. A nő évekig fizette az uzsorát, azonban a kamat folyamatosan nőtt, ezért 2021 februárjában a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészletet számolt fel.

Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször szexuális kapcsolatot létesített vele, a rendőrség szerint megerőszakolta, továbbá kilátásba helyezte, hogy őt és a gyermekét is bántalmazni fogja.

A nyomozók a TEK közreműködésével november 4-én elfogták az egyik férfit, lakásában és nyaralójában kutatást tartottak, ahol többek között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.

Társa, akit a kölcsön törlesztőrészleteinek alkalmankénti átvevőjeként pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.​

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 24. 18:40
2024. február 24. 09:08
×
×
×
×