eur:
389.7
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Járőröző katona és rendőr a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzár mellett Mórahalom térségében 2016. február 8-án. Az illegális migráció fokozódása miatt 2016. február 5-től növelték a rendőri létszámot a déli határnál.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Fegyverrel hadonászott egy illegális török migráns Mórahalomnál

A fiatalkorú törököt őrizetbe vették.

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú török férfit, aki Mórahalom térségében, a határkerítésen átmászva fegyverrel fenyegette a rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel kedden.

Azt írták: a határkerítés távfelügyeleti rendszerét kezelő rendőrök szeptember 25-én 9 óra körül észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen.

Hozzátették: a helyszínre irányított két határvadász és a rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni a feltartóztatott fiatalkorú férfival és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején maradt. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi elővette a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és a tőle egy-két méterre lévő, intézkedni kívánó rendőrökre fogta. Eközben a harmadik férfi a kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől fenyegette lőfegyverrel a rendőröket.

A fenyegetés miatt a rendőri intézkedés meghiúsult, a három férfi visszamászott a kerítésen Szerbiába. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint lövés és személyi sérülés nem történt.

Hozzátették: a reggeli intézkedésben részt vevő határvadász 11 órával később, egy Mórahalom közelében feltartóztatott, 23 tagú csoport tagjai között felismerte a fiatal férfit, aki korábban lőfegyvert fogott rá. A fiatal férfit kiemelték a csoportból és előállították, majd őrizetbe vették. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, és lőfegyverrel visszaélés miatt folytat nyomozást a fiatal török férfi ellen, aki gyanúsítottkénti kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×