eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Police.hu

Láncfűrésszel rontott a közmunkásokra, akik fűkaszával próbáltak védekezni

Előkészítő ülést tartott a Debreceni Törvényszék kedd délután annak a férfinak az ügyében, akit emberölési kísérlet bűntettével vádol az ügyészség. A vádlott láncfűrésszel támadt közmunkásokra még tavaly júniusban.

A keddi ülés során az ügyész ismertette a vádiratot, ami szerint az elkövető a bűncselekmény napján otthon tartózkodott kislányával, majd később szomszédjával italozni kezdett. Déltájt, szomszédja kérésre elindult a közeli boltba, hogy alkoholt vegyen. Az üzlet előtt három közmunkás tartózkodott, ők reggel óta benzines fűkaszával és lombfúvóval dolgoztak, épp pihenőidőt tartottak. Ekkor szóváltásba keveredtek a bolt felé tartó férfival, aki békülésképp vett a munkásoknak egy-egy doboz sört. Ezután beszélgetni kezdtek, de újból vita alakult ki közöttük, aminek a bolt eladója vetett véget, ezért szétváltak – ismerteti a HAON.hu.

A férfi végül visszatért szomszédja lakásához, és feldúltan közölte vele, hogy belekötöttek és megfenyegették a közmunkások. Ezután a lakóhelyéhez ment, és magához vett egy láncfűrészt, és visszaindult a bolthoz pihenő munkásokhoz.

Odaérve beindította a szerszámot, és azt kiabálta, megöli őket. A munkások a fűkaszával próbáltak védekezni, amivel kiütötték a szerszámot a férfi kezéből.

A járó motorú, de nem forgó láncfűrészt tulajdonosa felvette a földről, miközben az egyik munkás is meg akarta szerezni, ezért a készülék álló foga egy tízcentis sebet ejtett a közmunkás fejének tetején, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – olvasható. Közben a vádlott elesett, a fűrész pedig ismét a földre került. Az egyik munkás megszerezte a szerszámot, míg a másik két-három alkalommal ököllel megütötte a férfi fejét. Ezt követően a rendőrség a helyszínre ért, majd előállították az epreskerti lakost.

Az ügyész indítványozta, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményt, a bíróság hét év börtönt szabjon ki büntetésként. A vádlott – aki távmeghallgató rendszeren keresztül csatlakozott az üléshez egy büntetés-végrehajtói intézetből, ahol egy korábbi cselekménye miatt töltötte egyéves börtönbüntetését ittas vezetés miatt – a bírói kérdésre elmondta,

nem ismeri el az emberölési kísérlet bűntettet, a célja sokkal inkább az volt, hogy ráijesszen az őt és családját megfenyegető munkásokra.

A tárgyalást végül novemberre napolták el, ami a védőügyvéd kérdéseivel, majd a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×