eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Police.hu

Láncfűrésszel rontott a közmunkásokra, akik fűkaszával próbáltak védekezni

Előkészítő ülést tartott a Debreceni Törvényszék kedd délután annak a férfinak az ügyében, akit emberölési kísérlet bűntettével vádol az ügyészség. A vádlott láncfűrésszel támadt közmunkásokra még tavaly júniusban.

A keddi ülés során az ügyész ismertette a vádiratot, ami szerint az elkövető a bűncselekmény napján otthon tartózkodott kislányával, majd később szomszédjával italozni kezdett. Déltájt, szomszédja kérésre elindult a közeli boltba, hogy alkoholt vegyen. Az üzlet előtt három közmunkás tartózkodott, ők reggel óta benzines fűkaszával és lombfúvóval dolgoztak, épp pihenőidőt tartottak. Ekkor szóváltásba keveredtek a bolt felé tartó férfival, aki békülésképp vett a munkásoknak egy-egy doboz sört. Ezután beszélgetni kezdtek, de újból vita alakult ki közöttük, aminek a bolt eladója vetett véget, ezért szétváltak – ismerteti a HAON.hu.

A férfi végül visszatért szomszédja lakásához, és feldúltan közölte vele, hogy belekötöttek és megfenyegették a közmunkások. Ezután a lakóhelyéhez ment, és magához vett egy láncfűrészt, és visszaindult a bolthoz pihenő munkásokhoz.

Odaérve beindította a szerszámot, és azt kiabálta, megöli őket. A munkások a fűkaszával próbáltak védekezni, amivel kiütötték a szerszámot a férfi kezéből.

A járó motorú, de nem forgó láncfűrészt tulajdonosa felvette a földről, miközben az egyik munkás is meg akarta szerezni, ezért a készülék álló foga egy tízcentis sebet ejtett a közmunkás fejének tetején, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – olvasható. Közben a vádlott elesett, a fűrész pedig ismét a földre került. Az egyik munkás megszerezte a szerszámot, míg a másik két-három alkalommal ököllel megütötte a férfi fejét. Ezt követően a rendőrség a helyszínre ért, majd előállították az epreskerti lakost.

Az ügyész indítványozta, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményt, a bíróság hét év börtönt szabjon ki büntetésként. A vádlott – aki távmeghallgató rendszeren keresztül csatlakozott az üléshez egy büntetés-végrehajtói intézetből, ahol egy korábbi cselekménye miatt töltötte egyéves börtönbüntetését ittas vezetés miatt – a bírói kérdésre elmondta,

nem ismeri el az emberölési kísérlet bűntettet, a célja sokkal inkább az volt, hogy ráijesszen az őt és családját megfenyegető munkásokra.

A tárgyalást végül novemberre napolták el, ami a védőügyvéd kérdéseivel, majd a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 09:21
×
×
×
×