eur:
390.94
usd:
366.15
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

Gigaadag tiltott szer landolt Magyarországon – videó

Negyvenezer darabos tiltott Elf Bar-szállítmány érkezett repülőn Németországból Magyarországra, a feketepiacon több mint hétszázmillió forintot érő, négy raklapnyi "manórudat" a pénzügyi nyomozók egy záhonyi parkolóban foglalták le – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A leginkább a fiatalok körében népszerű, különféle aromákkal ízesített, nikotint tartalmazó dohánygyártmányok csomagküldő szolgálaton keresztül érkeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Onnan közúton utaztatta egy futár közvetlenül a záhonyi címre a nagy kartondobozokba csomagolt, kirívóan magas hatóanyag-tartalmú (kiszerelésenként: 50 mg/ml nikotin) folyadékkal töltött skatulyákat – írták a közleményben.

A küldemény kézbesítésekor a NAV különleges egysége, a Merkur ütött rajta a szállítmányon, amikor a telephelyen dolgozó munkások éppen az árut pakoltak le. A nyomozók – egy előző szállítmánnyal érkezett – további 64 csomagot is megtalálták a helyszínen.

A gyanú szerint a feltételezett elkövető – az áru megrendelője – jelenleg külföldön tartózkodik, kézre kerítése érdekében a nyomozóhatóság elfogatóparancsot adott ki ellene. A telephelyen dolgozó munkásokat igazoltatták, őket tanúként hallgatták ki az ügyben. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány az áfa és a jövedéki adó adónemekben meghaladja a 170 millió forintot – közölte a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

A lefoglalt Elf Bar-szállítmány egyetlen adagjának nikotintartalma tíz-húsz doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, ezért használata különösen veszélyes az egészségre – hívták fel a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×