eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Közérdekű munka lett a büntetése annak, hogy üsttetőnek loptak el egy sebességkorlátozó jelzőtáblát
Nyitókép: /debrecenitorvenyszek.birosag.hu

Röhejes okból közlekedési táblát loptak a disznótorra

Az elsőrendű vádlott jelezte a sofőrnek, hogy álljon meg a 60 km/h sebességkorlátozó jelzőtábla mellett, mert a hétvégén disznótor lesz és szüksége van a táblára üsttető gyanánt.

A Püspökladányi Járásbíróság büntetőeljárást folytatott az ellen a két férfi ellen, akik a 4211-es számú út mellett leszerelték az egyik közúti közlekedési jelzőtáblát. Az ügyészség még 2023 márciusában emelt vádat a két férfival szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt, amit egyikük bűnsegédként követett el - írja a Debreceni Törvényszék.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben a bíróság 2023. április 26-án – tárgyalás mellőzésével - meghozta a büntetővégzést, amelyben az elsőrendű vádlottat 100 óra, míg a másodrendű vádlottat 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

A bíróság szerint a vádlottak 2022. november 12-én gépkocsijukkal Debrecenből Hosszúhátra mentek. Miután munkájukkal végeztek visszaindultak Debrecenbe, amely során az elsőrendű vádlott jelezte a sofőrnek, hogy álljon meg a „60 km/h” sebességkorlátozó jelzőtábla mellett, mert

a hétvégén disznótor lesz és szüksége van a táblára üsttető gyanánt.

A bűncselekményt az egyik cég kameráján keresztül, amelynek látószögébe a főút is beleesett, észlelték az ott dolgozók, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök azonosították az elkövetőek, akiket telefonon utolértek és felhívták őket arra, hogy forduljanak vissza a táblával együtt. A vádlottak a helyszínen visszaadták a táblát, amit az elsőrendű vádlott vissza is szerelt a helyére, az eredeti állapotában.

A járásbíróság 2023. augusztus 31-én tartott az ügyben az előkészítő ülést, amely során a vádlott nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, csupán a személyi körülményeire tekintettel kérte a bíróságot, hogy közérdekű munka büntetés helyett szabjanak ki rá pénzbüntetést. Az ügyben eljáró bíró mérlegelte a vádlott által előadottakat, majd vele szemben 150.000 forint pénzbüntetést szabott ki.

A bíróság ítéletét mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×