eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Portik Tamás vádlottat kísérik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Harmadszor tárgyalják újra első fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetőügyét. Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosság végrehajtásával vádolt H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bűnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték. Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A félbeszakított Portik-interjú közlése is tilos

Megtiltották az Átlátszónak, hogy közöljék a félbeszakított Portik-interjút.

Július végén félbeszakították az Átlátszó interjúját a börtönben ülő Portik Tamással. Az eredetileg 60 percesre tervezett Skype-beszélgetést húsz perc után lefújták, technikai hibára hivatkozva - írja a 24.hu.

Az oknyomozó portál munkatársai kérdezték, mi volt a probléma, ugyanis szerintük nem volt gond a videókapcsolattal.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság nem engedélyezte a félbemaradt interjú folytatást, és

a csonkán maradt interjú szövegének közlését is megtiltotta.

Portik Tamás az 1990-es évek alvilági gyilkosságai (a Fenyő-, és a Prisztás-ügy, az Aranykéz utcai robbantás) miatt 2012 óta börtönbüntetését tölti. Legutóbb idén júniusban ítélte húsz év fegyházbüntetésre első fokon a Fővárosi Törvényszék Portikot az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében.

Portik hiába egyezett bele a vele készült az interjú publikálásába, ahhoz az országos parancsnok engedélyére is szükség van.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×