eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Hatalmas fogás a Népligetben, egy egyiptomi férfi nagyon nem örült ennek

Menetrend szerinti buszjárat sofőrjével szállíttatott tízmilliós nagyságrendben forintot és eurót Budapest és Lenti között az a két illegális pénzváltó, akiket a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának nyomozói értek tetten - közölte a zalai rendőr-főkapitányság.

A két férfira, akik éveken keresztül végeztek valutaváltást engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül, két helyszínen csaptak le hétfőn - írja a police.hu.

Az 55 éves Cs. Zoltán nagyjából heti rendszerességgel küldött Lentiből, egy távolsági busszal eurót Budapestre egy 48 éves egyiptomi férfinak, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza. A rendőrök a budapesti Népligetben akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött - 60 ezer eurót tartalmazó - csomagot átvette a buszsofőrtől, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

Az egyiptomi férfinél lévő, 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő társánál talált, 13 millió forintot érő valutát lefoglalták.

A nyomozók mindkét elkövetőt elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették, illetve kezdeményezték a letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×