eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Budapesti támadások: még három ember ellen adtak ki körözést

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közösség tagja elleni erőszak miatt folytatott eljárásban ("antifa támadások") az eddig kihallgatott négy gyanúsítotton kívül már további hat külföldi ellen van érvényben elfogatóparancs.

Mint arról a police.hu oldalon beszámoltak, a fővárosban a 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságon létrehozott nyomozócsoport folyamatosan dolgozik a bűncselekménysorozat felderítésén, szorosan együttműködve a német rendőrséggel.

Az eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van: közülük egy német és egy olasz állampolgár letartóztatásban van, egy német állampolgár bűnügyi felügyeletét rendelték el, egy magyar állampolgár szabadlábon védekezik. A bűncselekmény-sorozattal összefüggésben a BRFK korábban további három német állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

Most pedig - a nemzetközi együttműködéssel folytatott nyomozómunka eredményeként - a Budapesti Rendőr-főkapitányság által elfogatóparanccsal körözött személyek köre újabb három német állampolgárral bővült: egy 21 éves nő és két férfi (26 és 29 évesek), akiknek a nevét és a fotóját is közzétették.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×