eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

A templom ajtajához szorította az idős nőt és letépte a nyakláncát – videó

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat a többszörösen büntetett 34 éves férfival szemben.

A kerületi ügyészség a férfival szemben a bűncselekmény elhárítására – idős kora miatt – korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a férfi 2020 június 20-án a XIV. kerületben, a Bosnyák tér közelében kezdett el követni egy időskorú nőt azért, hogy az értékeit erőszakkal megszerezze. A vádlott a téren lévő templom bejáratánál rátámadt az akkor 80 éves nőre, akit a nyakánál megragadva a templom ajtajához szorított, majd kitépte a sértett nyakából a mintegy 60 ezer forint értékű arany nyakláncát. Az ékszer megszerzése után a vádlott futva menekült a helyszínről.

Az ügyhöz kapcsolódó alábbi felvételen a rablás előzménye, a követés, majd később a menekülés látható:

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a tárgyalás eredményeként a 34 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság emellett két korábbi büntetésből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntetett.

Az ítélet nem jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×