eur:
395.73
usd:
368.7
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Számlákra kellett a pénz, megszólalt a betegét meglopó mentős

Csapdaénzzel buktattak le egy mentőst, aki a 170 ezer forintból elvett 70 ezret egy kamubetegtől. A rendőrök buktatták le. A férfi a bírósg előtt azzal magyarázkodott, hogy gyermeknevelésre, pontosabban számlákra kellett a pénz.

Három év felfüggesztett börtönre ítélték azt a mentőst, aki 70 ezer forintot lopott el egy betegtől. Azt mondta, számlákra kellett a pénz.

Arról is beszélt a bíróság előtt, hogy bánja tettét, és legszívesebben visszatekerné az időt.

A tárgyaláson a bíróság kihallgatta a mentőst, és lejátszotta a rejtett kamerák felvételeit, majd a perbeszédeket és az elkövető utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett. A kerületi bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően lopás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt három évre próbára bocsátotta – írja a 24.hu.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek között azt a bíróság, hogy alkalomszerű volt az elkövetés, s a lopási kár csak 20 ezer forinttal haladta meg a szabálysértési értékhatárt, a kár pedig teljes egészében megtérült.

A mentőápoló tízéves gyermeke eltartásáról gondoskodik, a kezdetektől fogva együttműködő volt a hatósággal, feltáró beismerő vallomást tett, őszintén megbánta tettét, és munkája elvesztése is már súlyos hátrányt gyakorolt rá. Az elkövető és a védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az elfogásáról videó is készült:

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×