eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Számlákra kellett a pénz, megszólalt a betegét meglopó mentős

Csapdaénzzel buktattak le egy mentőst, aki a 170 ezer forintból elvett 70 ezret egy kamubetegtől. A rendőrök buktatták le. A férfi a bírósg előtt azzal magyarázkodott, hogy gyermeknevelésre, pontosabban számlákra kellett a pénz.

Három év felfüggesztett börtönre ítélték azt a mentőst, aki 70 ezer forintot lopott el egy betegtől. Azt mondta, számlákra kellett a pénz.

Arról is beszélt a bíróság előtt, hogy bánja tettét, és legszívesebben visszatekerné az időt.

A tárgyaláson a bíróság kihallgatta a mentőst, és lejátszotta a rejtett kamerák felvételeit, majd a perbeszédeket és az elkövető utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett. A kerületi bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően lopás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt három évre próbára bocsátotta – írja a 24.hu.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek között azt a bíróság, hogy alkalomszerű volt az elkövetés, s a lopási kár csak 20 ezer forinttal haladta meg a szabálysértési értékhatárt, a kár pedig teljes egészében megtérült.

A mentőápoló tízéves gyermeke eltartásáról gondoskodik, a kezdetektől fogva együttműködő volt a hatósággal, feltáró beismerő vallomást tett, őszintén megbánta tettét, és munkája elvesztése is már súlyos hátrányt gyakorolt rá. Az elkövető és a védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az elfogásáról videó is készült:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×