eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Police.hu

Egy vödör marihuánával lófrált Kaposváron – képek, videó

A Kaposvári Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal és egyikük élettársával szemben, akik nagy tételben foglalkoztak marihuána terjesztésével a somogyi vármegyeszékhelyen.

A vád szerint a vádlottak közül hárman szervezetten vettek részt a kábítószer-kereskedésben, mivel 2021 év végétől a 2022 áprilisában történt rendőrségi akcióig egy Kaposvár belvárosában lévő albérletben a kiterjedt vevői körüknek együtt porciózták, csomagolták és árusították a kábítószert.

Az ügy első rendű vádlottját összehangolt rendőrségi akció keretében pár hónap kereskedés után fogták el, akinél az intézkedés során egy vödörben nagy mennyiségű marihuána volt.

A nyomozati cselekmény során több mint egymillió forint készpénzt, közel fél kilogramm kábítószergyanús anyagot – köztük majdnem kétszáz darab cigarettát és közel száz darab alufóliába csomagolt tasakot –, kábítószer előállításához és fogyasztásához szükséges eszközöket, mobiltelefonokat, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében egy gépkocsit foglaltak le.

A férfi nemcsak unokatestvérét és élettársát vonta be az illegális üzletbe, hanem 12 éves gyermekét is, mivel több alkalommal a kiskorú adta át a kábítószert az egyik vevőnek.

Az időközben más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő terhelt a kábítószer értékesítéséből több mint másfél millió forint bevételre tett szert.

Police.hu
Police.hu
Police.hu
Police.hu

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindegyik kereskedővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×