eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Police.hu

Rengeteg embert károsított meg egy betörőbanda Pest megyében

Több tucat embert károsított meg egy betörőbanda, amely elsősorban Pest megyében, Cegléd és Nagykáta környékén, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megyében fosztott ki ingatlanokat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Egy jászkarajenői férfi bejelentése adta az alapot a nyomozás megindítására 2020 júliusában. Otthonából és az ahhoz tartozó melléképületből 300 ezer forint kárt okozva tűntek el szerszámok.

A nyomozás előre haladtával az akta dagadt, az ügyek száma - már nemcsak Cegléd környéki helyszínekre fókuszálva - gyarapodott, a tettesek azonosításáig, valamint a 2020. szeptemberi elfogásukig több tucat embert megkárosított az öt fős csapat.

Elsősorban Pest megyében, Cegléd és Nagykáta környékén mozogtak, de a gyanú szerint bűnös kiruccanásaikat Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Somogy megyére is kiterjesztették.

A főként betörésekben utazó társaság 17 települést érintett, akadt, ahová többször is visszatértek.

Magánházak ajtajait, ablakait feszítették, szúnyoghálóit vágták, nyitva hagyott garázsokból, udvaron álló autókból vitték, amit csak találtak: erősítőt, kerékpárt, mini hifit, pénztárcát, ékszereket, televíziót, táskákat, flexet, fűnyírót, locsolótömlőt, órát, hangszórót, hátizsákot.

Volt, hogy a megtalált slusszkulccsal vitték a kocsit is, vagy a lopott bankkártyákkal később tovább károsították a tulajdonost.

A 17 településen, 44 sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozattal összesen közel 7,8 millió forint kárt okoztak. A vagyon-visszaszerzési tevékenységnek hála a kármegtérülés érdekében tett rendőri intézkedések is eredményt hoztak, a kár egy részét sikerült megtéríteni.

A ceglédi rendőrök a bűncselekményekkel három férfit és két nőt hoztak összefüggésbe: a 41 éves K. István és a 27 éves S. Nándor jelenleg is letartóztatásban van, társaik, a 37 éves Cs. Sándor, a 25 éves B. Bianka, valamint a 21 éves B. Evelin szabadlábon védekezhet.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a K. István és társai ellen a lopás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×