INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

támadás

bántalmazás

garázdaság

Összeért a kocsijuk tükre, lendült az ököl és a fakaró – videó

Összeért a kocsijuk tükre, lendült az ököl és a fakaró – videó

Infostart

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető egy vitatott közlekedési szituáció miatt, előbb az általa vétkesnek tartott nő autóját rugdosta meg, majd pár órán belül a nő testvérét is megütötte, akire még egy fakaróval is rátámadt.

A vádirat szerint a helybéli férfi 2021 novemberében utasként utazott hozzátartozója autójában. Kisszállás közelében, a reggeli órákban egy keskeny mezőgazdasági úton haladtak. Itt velük szemben érkezett autójával a sértett, aki az út menti bokrok miatt lehúzódni nem tudott, ezért a két autó visszapillantó tükrei érintőlegesen összeértek.

Az ütközés miatt a felek között szóváltás alakult ki, aminek során a vádlott a gépkocsiból kiszállt és előbb veszekedni kezdett a sértettel, majd a nő gépkocsijának bal hátsó részébe többször belerúgott. Cselekményét csak hozzátartozójának felszólítására hagyta abba, a sértett autójában azonban így is 200 000 forint kárt okozott.

Ugyanazon a napon a délelőtti órákban a férfi Kisszállásra ment, ahol egy üzlet előtti parkolóban találkozott a sértett testvérével, aki kérdőre vonta az elkövetőt a reggeli cselekménye miatt. A testvér és a vádlott között heves szóváltás alakult ki, ennek során az elkövető egy alkalommal ököllel megütötte a testvért, majd egy közeli facsemete mellől kitörte a kb. 160 cm-es támasztó karót és azzal próbált a sértettre támadni, de ismerősei lefogták.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A fent említett dulakodást egy biztonsági kamera rögzítetette, ami az ugyeszseg.hu-n tekinthető meg.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018