eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay.com

Elrabolták, majd akasztást „imitálva” vallatták és súlyosan bántalmazták

Fegyház vár az emberrablók vezérére.

A Pest Megyei Főügyészség még 2021. év tavaszán emelt egy két felnőttből és egy fiatalkorú személyből álló csoport ellen emberrablás bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat – tájékoztatott a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint, a három vádlott – két felnőtt és egy fiatalkorú – lakóhelyükön, egy Pest megyei faluban 2018. év karácsony napján, 21 óra körüli időben gépjárművel a településen közlekedtek, majd amikor a sértettet meglátták az utcán, mellette megállva őt a járműbe kényszerítették, mert azt feltételezték, hogy ő meg tudja nevezni azt a személyt, aki az I. rendű vádlottól korábban szerszámokat tulajdonított el.

A sértettet először szóban fenyegették, majd az I. rendű vádlott lakóingatlanához érve az utcán tettleg bántalmazták és halállal fenyegették, ha nem válaszol a kérdéseikre. Mivel a sértett nem adott kielégítő választ, egy az udvaron lévő kisméretű kazánházba hurcolták, ott

egy kötélből hurkot dobtak a nyakába és egy 3 méter magasságban lévő gerendára akasztást imitálva, egy-egy perc időtartamban fel-felhúzták,

a sértett fulladásrohamait előidézve. Ezen közben az I. rendű vádlott egy bozótvágó késsel fenyegette a sértettet, hogy levágja az egyik lábát, ha nem nevezi meg a tolvaj személyét, illetve egy lapátnyéllel ütlegelve eltörte a jobb lábszárát, bokáját és térdét.

A vallatás közben a sértett félelmében megnevezett egy falubeli személyt, ami után a kötélről levágták, majd a bandavezér halállal fenyegette meg őt és családját, amennyiben ellenük feljelentéssel él. A kínvallatás után a sértettet járművel a lakása közelébe szállították, majd sorsára hagyták. A sértett kúszva jutott lakóingatlanába, majd segítséget hívott.

2019 tavaszán az I. rendű vádlott tudomást szerzett arról, hogy a sértett elrablása miatt büntetőeljárás indult. Ekkor tanúk jelenlétében megfenyegette a sértettet, hogy vonja vissza a feljelentését, mert ellenkező esetben

elteszi láb alól.

A Budapest Környéki Törvényszék a bűnügyben 2022 májusában hirdetett elsőfokú ítéletet. Az eljárás alatt ismeretlen helyre távozott 29 éves I. rendű vádlottat csak társtettesként személyi szabadság megsértésének bűntettében és más bűncselekményben mondta ki bűnösnek és mint különös visszaesőt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az eljáró törvényszék a további két vádlottat ugyancsak társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettében, illetve testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, a felnőtt bűntársat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, a legfiatalabb elkövetőt pedig 2 év és 6 hónap fiatalkorúak börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére, eltérő jogi minősítés, különösen súlyos hátrányt okozó emberrablás bűntettének, illetve további bűnösség megállapításáért és hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett, míg a bejelentett védelmi fellebbezések felmentést céloznak, illetve enyhébb büntetés kiszabását kezdeményezik.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú kiegészítő indítványával tartotta fenn az ügyészi fellebbezést a Fővárosi Ítélőtáblánál. Az elsőfokú ítélet kihirdetése után kézre került a szökésben volt bandavezér, aki letartóztatásban várja az eljárás befejezését.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×