INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

garázdaság

emberölés

életveszélyes sérülés

ferencváros

Halálba torkollott egy utcai kötekedés a Ferencvárosban – videó

Halálba torkollott egy utcai kötekedés a Ferencvárosban – videó

Infostart

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a támadóval szemben, és vádat emelt garázda társai ellen is.

A vádirat szerint a vádlottak, egy 57 éves férfi, 20 éves fia és egy 46 éves férfi rokonuk 2021. június 19-én, este együtt ünnepeltek egy IX. kerületi lakásban. Éjfél után az két idősebb férfi kiment az utcára, hogy keressenek nyitva lévő szórakozóhelyet.

Az utcán ekkor szembe jött egy négyfős társaság két tagja, a későbbi sértett és testvére, akikbe az erősen ittas 57 éves férfi minden előzmény nélkül belekötött. A két inzultált személy nem akart konfliktust, ezért hátráltak, de a két férfi követte és kötekedően szólongatták őket, majd a társaság helyszínre érkező további két tagját is.

Ezt követően telefonhívásra futva a helyszínre érkezett a 20 éves vádlott is, aki szintén agresszíven lépett fel, és tovább hergelte társait. A vádlottak dulakodást, lökdösődést kezdeményeztek a verekedés elől kitérni szándékozó, folyamatosan hátráló, önmagukat védő társasággal.

A dulakodás során az 57 éves férfi megütötte a társaság egyik tagját, aki az ütés hatására hátraesett, és beütötte a fejét a járda kemény, aszfaltozott felületébe, aminek következtében azonnal elvesztette az eszméletét. Arra haladt egy mentőautó, így a társaság tagjai rögtön segítséget kértek, a mentősök pedig értesítették a rendőrséget. A sértett olyan mértékben sérült, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, társai ellen csoportos garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság a halált okozó testi sértéssel vádolt férfit végrehajtandó, két társát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje

Az alábbi felvételen az látható, amikor a dulakodást megelőzően a halál okozásával vádolt férfi kimegy az utcára, majd a fia futva utána megy, azután pedig mind együtt visszatérnek a lépcsőházba.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018