eur:
395.52
usd:
364.8
bux:
65566.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Letartóztatások a Pest Megyei Kormányhivatalban

A nyomozóhatóság az eddigi eljárásban négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is letartóztatásba helyezték. Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egyik vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint „előnyért megszegte hivatali kötelességét”.

Az ügyészség üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást – tájékoztatta a Népszavát Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A nyomozóhatóság az eddigi eljárásban négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte valamennyi gyanúsított letartóztatását. További adatot azonban a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közöltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×