eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Ügyészség.hu

Elég bátorra itta magát ahhoz, hogy elkössön egy buszt

Marcaliban valósította meg nagy álmát, most majd gondolkodhat rajta, megérte-e.

A Marcali Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 48 éves férfit, aki ittasan elhatározta, hogy buszt fog vezetni Marcaliban - olvasható az Ügyészség.hu portálon.

A vádban foglaltak szerint a büntetett előéletű vádlott 2021 áprilisában összeveszett szállásadójával, aki nem engedte be, ezért - nagy mennyiségű szeszes ital fogyasztást követően - az esti órákban Marcali belvárosában gyalogolt céltalanul, végül az autóbusz-állomáson leült egy padra nézelődni.

A ittas vádlott a padon ülve kitalálta, hogy elköt egy buszt, mivel nem vezetett még ilyen járművet. A férfi elhatározásának megfelelően az egyik parkoló buszhoz ment, kinyitotta annak hátsó ajtaját, majd a járműben hagyott indítókulccsal engedély nélkül elindította az autóbuszt és tolatni kezdett vele.

A tolatás során azonban a jármű mögé érkezett egy másik autóbusz, ezért a vádlott visszaállt a busz eredeti helyére és leszállt róla.

A férfi tervétől továbbra sem állt el, kis idő múlva egy másik parkoló autóbusz hátsó ajtaját nyitotta ki, gyújtást adott, de közben egy sofőr megszólította, így gyorsan elhagyta a helyszínt.

A Marcali Járásbíróság ítéletében 60 nap elzárást szabott ki a vádlottal szemben, amely döntés ellen az ügyészég fellebbezést jelentett be az elzárás tartamának felemelése és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása végett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×