eur:
394.08
usd:
368.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Takarítócég munkatársa fertőtleníti a lépcsőházi korlátot az őszi szünetre időzített nagytakarításon a fővárosi III. kerületi Krúdy Gyula Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 2020. október 28-án. Fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolában a héten a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként. A hétfőtől péntekig tartó takarítás során portalanítanak és felületfertőtlenítést végeznek, különös tekintettel a padlózatra, bútorokra, ajtókra, padokra és székekre. A takarításnál ózongenerátoros fertőtlenítést is végeznek, amelyhez az eszközt a tankerület biztosítja.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Részegen bement gyermeke iskolájába, és ellátta az iskolaőr baját

Az iskolaigazgató és a férfi élettársa összefogva tudták leállítani a támadód, aki most mehet a bíróságra.

Iskolaőrt bántalmazott ittasan egy 54 éves Nógrád megyei férfi, a Salgótarjáni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene - közölte a megyei főügyész hétfőn az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: az ittas férfi 2020 októberében élettársával együtt jelent meg a gyermeke általános iskolájánál, hogy az igazgatónővel beszéljen.

Az iskolaőr a járványhelyzet miatt nem engedte meg, hogy belépjenek az épületbe,

és távozásra szólította fel a párt, mire a férfi megfenyegette, majd megragadta, rángatni kezdte, közben mindketten a földre estek.

A dulakodásnak az élettárs és az iskola igazgatója vetett véget, de a férfi újból támadólag lépett fel, és

megöléssel is fenyegette az iskolaőrt,

míg végül sikerült kikísérni az iskola területéről.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben - figyelemmel arra, hogy az iskolaőr feladata ellátása során fokozott büntetőjogi védelmet élvez, mivel közfeladatot ellátó személynek minősül - felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a bűnügyi költségek megfizettetését indítványozta vádiratában - közölte a főügyész.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság jár el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×