eur:
394.17
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

"Elintéztetlek az ukránokkal" - üvöltötte a mentőápolónak, majd meg is rugdosta

A sérült részeg tette felfüggesztett börtönt ért a bíróságon.

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság jogerősen bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki Nádudvaron konfliktusba keveredett a segítésére kiérkező mentőápolóval - tudta meg az Infostart.

A férfi - miután tárgyaláshoz fűződő jogáról lemondott és a terhére róttakat beismerte - 2 évre felfüggesztett 16 hónap börtönt kapott. A vádlott mellé a bíróság pártfogó felügyeletet is elrendelt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly március 14-én 18 óra körül erősen ittas állapotban beleesett egy út melletti árokba Nádudvaron. Egy ott elhaladó helyi lakos észrevette a magatehetetlen férfit, és bejelentést tett a központi segélyhívószámon. A helyszínre ezt követően megérkezett a rendőrség, majd az Országos Mentőszolgálat mentőegysége is. A mentőápoló a férfit megvizsgálta, a fején több vérző sérülés, valamint testszerte több hámhorzsolása volt, ezért azt mondta a vádlottnak, hogy kórházba viszik a sérülései ellátása érdekében. A vádlott ekkor agresszív lett, ordítozni kezdett és közölte, hogy nem akar kórházba menni. A mentőápoló elmondta, hogy nem engedhetik el a sérülései miatt, muszáj őt a kórházban ellátni. A férfi ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem engedik haza, akkor "elintézteti az ukránokkal".

A mentőápoló az ellenállás és a fenyegetés miatt az ott jelen lévő rendőr segítségét kérte, aki a kapálózó, rugdosó mozdulatokat tévő vádlottat megbilincselte, majd a biztonságos szállítás érdekében a mentőápolóval közösen a hordágyhoz szíjazták.

Miután rendőri kísérlettel a mentőautó elindult, a férfi többször megpróbálta megrúgni a mentőápolót és

út közben ordítva fenyegetőzött, azt állította, hogy ő egy terrorista,

aki el fogja intézni a sértett családját. A férfi a kórházig vezető út során összeköpködte a mentőautó belsejét és folyamatosan kiabált, fenyegetőzött. A debreceni kórházhoz megérkezve a mentőápoló a hordágyhoz közelített, hogy azt a mentőautóból kivegye, ekkor a vádlott a sértettet háromszor combon rúgta, a rúgások egyike érte a férfi nadrágjára akasztott szolgálati kézirádiót, amelynek a kijelzője megrepedt. A traumatológián a férfi továbbra is agresszíven viselkedett, ott nem volt lehetőség arra, hogy alaposan megvizsgálják, ezért átvitték a detoxikálóba.

A vádlott büntetett előéletű, ugyanakkor megbánó magatartást tanúsított, a mentőápolótól bocsánatot kért a viselkedéséért.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×