INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

szerb

alvilág

fegyver

lőszer

drog

kábítószer

Az ügyészség sosem engedné a ki a börtönből a sorozatgyilkost

Az ügyészség sosem engedné a ki a börtönből a sorozatgyilkost

Infostart

Lőfegyverek, kábítószer, gyilkosság, bujkálás – hosszú a bűnlajstrom.

Tényleges életfogytiglant indítványoz a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egy szerb-magyar álampolgárságú férfi ügyében. Január 19-én hirdetett elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék abban a bűnügyben, amelynek vádlottja egy, a szerb alvilágban nevet szerzett szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi, akit a bujkálást követően Prágában fogtak el a cseh bűnüldöző hatóságok.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat egy, a Hollandiában életvitelszerűen tartózkodó horvát, valamint egy magyarországi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfi kivégzéséért, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel visszaélésért és közokirat-hamisításért életfogytig tartó fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy ő 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a feltételes szabadságból történő kizárásért, míg a vádlott és védője teljes körű felmentésért, továbbá a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és indítványozta, hogy a már korábban erőszakos bűncselekményekért elítélt vádlottal szemben az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésből engedélyezett feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki a bíróság.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018