eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Balatoni orvhalászok akadtak a horogra – fotó

A Balaton parti illetékességgel is rendelkező Somogy megyei ügyészségek a közelmúltban több vádiratot nyújtottak be olyan férfiakkal szemben, akik a Balatonon jogosulatlanul, illetve tiltott halfogási módszerrel horgásztak.

A Marcali Járási Ügyészség vádja szerint egy 28 éves vádlott 2020 áprilisában Balatonmáriafürdőn emelő hálóval halászott, ami halászati engedélyhez kötött. Az orvhalásszal szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A Fonyódi Járási Ügyészség vádiratának tényállásában egy 54 éves férfi 2020 novemberében Balatonbogláron tiltott halfogási módon, sorhoroggal süllőzött. A vádlottal szemben próbára bocsátást indítványozott az ügyészség.

A Siófoki Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal a 47 éves orvhalásszal szemben, aki 2021 januárjában Balatonföldváron szintén tiltott módon, gereblyéző módszerrel fogott ki 12 darab dévérkeszeget.

Mindhárom esetben a halőrök érték tetten az elkövetőket és értesítették a rendőrséget.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×