INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

nejlonszatyor

megfojtotta

fegyház

Nejlonzacskóval fojtotta meg eszméletlen párját

Nejlonzacskóval fojtotta meg eszméletlen párját

Infostart

Az élettársa életét kioltó nő büntetésének súlyosítását indítványozta a fellebbviteli főügyészség.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését annak az 50 éves nőnek az ügyében, akit a Kecskeméti Törvényszék aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a vádlott és a sértett 2019 nyarán élettársakként éltek Dávodon egy általuk bérelt házban. Viszonyuk ezen időszakra megromlott és mindketten azt kívánták elérni, hogy a másik elhagyja az ingatlant. Egy összeszólalkozást követően közöttük tettlegességre került sor, mellyel összefüggésben a férfinek fájdalmai keletkeztek. Ennek megszüntetésére a vádlott felajánlotta gyógyszereit, ezekből a sértett feltehetőleg tévedésből nyugtatót is bevett, melynek hatására eszméletlen állapotba került. A vádlott ezt követően a lakóház lakhatási jogának megszerzése érdekében élettársa életét oly módon oltotta ki, hogy

fejére kötözött egy nejlonzacskót, aki ennek következményeként megfulladt.

A nő a sértettet a házhoz tartozó kertben hantolta el. Miután a sértettet a hozzátartozói és munkatársai kezdték keresni, a rendőri intézkedés során a vádlott beismerte cselekményét.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert ellenérdekű fellebbezések bejelentésére került sor, ezekről a másodfokú eljárás során a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018