INFORÁDIÓ 
2019. október 20. vasárnap
Vendel

migráció

embercsempészet

gyanúsítás

Félszáz menekültet zsúfoltak két mikrobusz rakterébe Kiszombornál

Félszáz menekültet zsúfoltak két mikrobusz rakterébe Kiszombornál

Infostart

A sértettek sanyargatásával, bűnszövetségben elkövetett embercsempészéssel hét román állampolgárt gyanúsítanak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) befejezte a csaknem két éve indult ügyben folytatott nyomozást. Az eljárás azt követően indult, hogy a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2017. augusztusában Kiszombor térségében ellenőriztek egy román rendszámú kisteherautót, melynek rakterében 34, magukat iraki és szír állampolgárnak valló migránst találtak.

A jármű mögött közlekedő másik mikrobusz rakterébe további 17, magukat szintén iraki állampolgárnak valló illegális migránst zsúfoltak ez embercsempészek.

A rendőrök a helyszínen két román állampolgárt fogtak el, a KR NNI nyomozói a román társszervekkel együttműködve, az EUROPOL segítségével folytatott információcsere eredményeként a bűncselekménnyel összefüggésben további öt román állampolgárt azonosítottak.

A román hatóságok a feltételezett elkövetőket – egy kivételével ­– kiadták hazánknak, ahol azóta is letartóztatásban vannak. Az embercsempészés szervezésével gyanúsítható személy jelenleg más bűncselekmények elkövetése miatt jogerős büntetését tölti Romániában.

A KR NNI a nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett közel 4000 oldal iratot 2019. június 21-én megküldte a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018