INFORÁDIÓ
2021. április 10. szombat
Zsolt

bíróság

letartóztatás

zugló

gyilkosság

Döntöttek a zuglói emberölés gyanúsítottjáról

Infostart

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit a szombaton Zuglóban elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 26 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombaton egy XIV. kerületi üzlet parkolójában elvágta a sértett nyakát, aki belehalt a sérülésébe.

A bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúját a tanúvallomások, a halottszemléről készült jegyzőkönyv, a szemlén készült jegyzőkönyv, kamerafelvételek, rendőri jelentések és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá. A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntette megállapítására alkalmas – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság letartóztatást elrendelő végzése szerint a terhelt nem tartózkodik életvitelszerűen a bejelentett lakcímén, a cím szerinti ingatlant eladták, a gyanú szerinti bűncselekmény vélelmezett helyszínéről pedig a gyanúsított elmenekült, elfogásakor először hamis adatokkal próbálta igazolni magát. A terhelt egzisztenciális körülményei tisztázatlanok, bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik és ellene további büntetőeljárások is folyamatban vannak. Mindezekre figyelemmel esetében megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában elrejtőzne, vagy megszökne.

A gyanúsított a bűncselekményt egy vele szemben jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, utolsó jogerős elítélését követő rövid idő elteltével és a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A közlemény kiemeli: a terhelt előéletére és életvitelére vonatkozó eljárási adatokra, a gyanú szerinti bűncselekmény jellegére tekintettel fennáll a veszélye annak, hogy kényszerintézkedés elrendelése nélkül szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, ezért van szükség a letartóztatás elrendelésére.

A rendőrök szombaton találtak rá egy holttestre egy autó első ülésén a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződésében. A gyanúsítottat Esztergomban fogták el.

A címlapról ajánljuk

Nagy tűz volt Budapesten

Teljes terjedelmében égett egy földszinti lakás egy Dob utcai társasházban, Budapest VII. kerületében....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018