eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyilkosság egy kispesti munkásszállón

Szíven szúrta lakótársa a hajnalban hangoskodva hazatérő ukrán vendégmunkást.

Emberölés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 30 éves debreceni munkással szemben, aki júliusban - szóváltást követően – szíven szúrta a hétvégi szórakozásból a kispesti munkásszállóba hazatérő ukrán társát.

A vádirat a debreceni vádlott és több munkás, köztük két ukrán férfi, egy szállóként használt kispesti családi házban laktak.

2018. július 9-én hajnalban a későbbi sértett és honfitársa egy hétvégi esti italozásból tért haza majd kimentek a családi ház teraszára ahol hangoskodtak és ezzel felébresztették a házban alvókat.

Hangos szóváltás alakult ki, amibe nem sokkal később bekapcsolódott az egyik emeleti szobában a hangzavarra felfigyelő vádlott is, aki egy 15 cm pengehosszúságú késsel támad a hangoskodókra és egyiküket nagy erővel, 13 centiméter mélyen szívtájékon szúrta. A sértett a kórházba szállítást követően életét vesztette. A korábban rablás miatt elítélt visszaeső vádlott letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×