eur:
390.27
usd:
357.6
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Los Angeles, 2017. február 23.A gála díszleteként használt Oscar-szobrok frissítő festésükre várnak Los Angelesben 2017. február 22-én, négy nappal az Oscar-díjak 89. átadási ünnepsége előtt. (MTI/EPA/Paul Buck)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Buck

Elárvereznek egy híres "lyukat"

A Gladiátorért járó Oscar-díj ütött lukat egy étterem plafonján, amely aztán elhíresült erről a sztoriról.

Aukcióra bocsátanak egy mennyezetdarabot, amely eddig ikonikussá tette a Sydney-i Paddington nevű éttermet. Ott ünnepelte ugyanis a barátaival 2001-ben a Gladiátor című filmért kapott Oscar-díját Russell Crowe. A vidám este egy pontján az egyik bulizó felpattant az asztlra, vehemensen a feje fölé emelte az aranyszobrocskát, amivel átszúrta az étterem plafonját - írta a Daily Mail alapján a hvg.hu.

De aztán ahelyett, hogy kifizették volna a kárt, az egyik vendég azt javasolta a bulin szintén jelen lévő Nicole Kidmannek, illetve Crowe-nak, hogy írják alá a sérült plafondarabot.

Darcy’s egykori tulajdonosa, Attilio Marinangeli azt mondta az AFR-nek: örül, hogy a színészek felmásztak, és "aláírták a plafont".

Az étterem ugyan már tíz éve zárva van, de a híres lyukat, vagyis mennyezetdarabot most elárverezik. Azt nem tudni, miért épp most döntöttek így, de az biztos, hogy az aukcióra július 20-án kerül sor, a Gladiátor folytatása pedig novemberben érkezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Csütörtökön délelőtt is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így 390 alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében. Ott azonban egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését, és a délutáni órákban 358 közelébe vissza is gyengült a forint. Ma szinten tartotta az irányadó kamatokat az Európai Központi Bank, a sajtótájékoztatón pedig Christine Lagarde elnök nagyon kerülte, hogy konkrét iránymutatást adjon a szeptemberi kamatcsökkentés esélyeivel kapcsolatban, így a devizapiacokon elmaradtak a nagyobb kilengések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×