eur:
392.92
usd:
363.51
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Pixabay

Fegyvereket kerestek, aranydollárokat találtak az erdőben

Egy fémkeresős csapat a Vörös Hadsereg és a Wehrmacht között zajló szczecini csatához köthető relikviák után kutatott egy lengyel erdőben. Meghökkentő dolgokra bukkantak.

Milliókat érő kincsekre bukkantak egy lengyel erdőben – írja a Heritage Daily alapján a 24.hu. A remélt háborús relikviák helyett egy elásott konzervdobozt találtak, amelybe amerikai aranydollárokat és orosz rubeleket rejtettek.

Összesen 70 darab érme került elő a föld alól, amelyek összesített értékét mintegy 24 000 dollárra, vagyis több mint 8,5 millió forintra becsülték. A fizetőeszközök között egy ritka, 1877 és 1907 között vert húszdolláros, valamint egy 1912-ből származó tízdolláros is szerepelt.

Az értékes tárgyakat megtaláló csoport egyik tagja, Łukasz Istelski valóra vált álomként írta le az esetet. A férfi szerint elképzelhető, hogy a leletek a háborúhoz köthetők, ám a pontos eredetük valódi rejtély.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×