eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Őzbak (Capreolus capreolus) a Pacsmagi Halastavak Természetvédelmi Területen, Tamási közelében 2016. április 2-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Különges vadállat rohangászott egy nyugat-magyarországi nagyváros utcáin - videó

A hétvégén készült videó Szombathelyen, a Kárpáti Kelemen utcában egy rémült őzről, amint az út mellett kétségbeesetten próbált kiutat találni a lakott területről.

A veol.hu Videa-oldalán látható a felvétel, amelyen az őz szélsebesen vágtat. A hajnali órákban készült videó pont egy lámpa alatt "kapta el" a vadállatot.

A lap arra is emlékeztet, hogy korábban több tucatnyi vaddisznót fotóztak le Szombathelyen a lakott területen. Júniusban arról írtak, hogy legalább harminc ilyen állat él Szombathely belterületén, pedig májusban 15-öt kilőttek közülük.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×