eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pexels.com

Kilőtték az iskolakerülő medvét

Egy csíkszeredai iskolába is behatolt a medve, a vadállatot az oktatási intézmény közelében lelőtték.

Több erdélyi hírportál is tudósított a komoly figyelmet kiváltó csíkszeredai eseményről.

Nagy riadalmat okozott egy medve Csíkszeredán péntek reggel. A vadállat a Venczel József Szakközépiskola udvarára is betért – miközben a tanintézetben már sok diák tartózkodott –, majd felmászott egy fára.

A gyerekek és a lakók biztonságára nagy veszélyt jelentő medvét 7 óra 40 perc körül kilőtte a vadász – írja a székelyhon.ro.

Bors Béla alpolgármester, aki fotót is készített a fára felmászó medvéről, elmondta: az eljárásnak megfelelően a hatóságok a kilövést választották, mert a medve az iskolaudvaron járt, és felmászott egy fára mintegy 30 méterre az épülettől, amelyben már diákok tartózkodtak.

Forrás: Székelyhon.ro
Forrás: Székelyhon.ro/Bors Béla

Az iskola kerítésén túl magánházak sorakoznak, így nem lett volna lehetőség sem az állat elűzésére, sem az elaltatására. „Minden biztonságos körülmények között zajlott, senki nem volt veszélyben” – írta a lap.

A medvét az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza egy állatorvos és a polgármesteri hivatal illetékeseinek jelenlétében lőtte ki.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×