eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Fortepan / Bauer Sándor
Nyitókép: Fortepan / Bauer Sándor

Miért nem kell a magyaroknak a nyereményautó? Itt a meglepő válasz

Több száz új autó, illetve az áruk ragadt be az OTP Banknál az elmúlt évtizedekben, csak az elmúlt másfél évben a kisorsolt nyereményautók negyedéért nem jelentkeztek a betétesek.

A rtl.hu-n olvasható, hogy ugyan a gépkocsinyeremény-betét a szocializmusban élte fénykorát, de még ma is 620 ezer van belőle, és 76 milliárdot tartanak benne úgy az emberek, hogy meg se nézik, nem ők nyerték-e éppen a havonta kisorsolt autók valamelyikét.

Jellemzően OTP-s járművekről van szó, de az MBH Bank is érintett, amelynél a 2011 óta tartott 143 sorsolás nyereményei közül 124-et nem vettek át, igaz, ebben nemcsak autók, hanem ajándékutalványok is vannak.

Ez az OTP-nél azt jelenti, hogy

a kisorsolt új autók közül szinte minden hónapban akad egy, amelyik végül nem talál gazdára.

Ha a sorsolástól számított 30 napon belül nem jelentkeznek a nyertesek, azután már csak az autó árát tudják átvenni, ebben a formában viszont nem évül el a nyeremény, de nem kamatozik tovább.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×