eur:
394.13
usd:
363.62
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Harrison Ford amerikai színész a Csillagok háborúja: Skywalker kora című film premierjén a hollywoodi El Captain filmszínházban 2019. december 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Monterrosa

Ez a kígyó örökké híres lesz

Harrison Ford amerikai filmsztár egy újonnan felfedezett kígyófaj névadója lett - számolt be róla a kígyókutatással foglalkozó Német Herpetológiai és Terrarisztikai Társaság.

A mindössze 40 centiméteres hüllő, melyet egy nemzetközi kutatócsoport fedezett fel az Andokban még májusban, hivatalosan a Tachimenoides harrisonfordi nevet viseli.

A DGHT kiemelte, hogy a névadással a 81 éves színész természetvédelem iránti elkötelezettsége előtt tisztelegnek.

A sárgásbarna színű, fekete foltokkal tarkított, barna hasú kígyó

emberekre ártalmatlan, békés faj.

Edgar Lehr német herpetológus, a felfedező kutatócsoport egyik tagja a dpa német hírügynökségnek elmondta: Harrison Ford értesült a névadásról, és elmondta, az általa alakított Indiana Jonesszal szemben kedveli a kígyókat.

A Conservation International nonprofit szervezet által készített Nature Is Speaking című dokumentumfilm-sorozatban - melynek minden része más színész hangján más-más természeti egységet mutat be - az óceán Ford hangján szólal meg.

Nem Harrison Ford az első, akiről állatfajt neveztek el: Edgar Lehr elmondta, hogy korábban egy békafajtát kereszteltek el a világhírú brit természettudós, Sir David Attenborough-ról. "Ezzel természetesen az állatokra igyekszünk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen sok állatfajta vár felfedezésre" - nyilatkozott a perui kutatócsoport vezetője.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×