eur:
389.38
usd:
361.48
bux:
68391.22
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A második helyezett Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megvannak az összetört herendi F1-trófea darabkái, hihetetlen, hogy hová kerültek

Max Verstappen eltört herendi porcelánjából megszerzett néhány darabot a Nógrádban élő és a Forma-1-es versenyeken rendszeresen feltűnő Szabó Péter, valamint fia, aki nagy szurkolója a hétvégén galibát okozó Lando Norrisnak.

A hétvégi Formula-1-es Magyar Nagydíjon a második helyen végző Lando Norris ünneplés közben összetörte a futam győztesének, Max Verstappennek átadott, 15 millió forintot érő herendi trófeát. A serleg akkor tört el, amikor a McLaren brit versenyzője a dobogó segítségével nyitotta ki pezsgősüvegét, ami után Verstappen kupája ledőlt.

Az első helyezettnek járó herendi porcelánt 30 ember készítette fél éven át.

Lando Norris figyelmetlensélge miatt a porcelán talpa levált és több helyen is megrepedt. A gyártó, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. azonban a hét elején jelezte, nincs gond, nem marad serleg nélkül Max Verstappen, ugyanis újragyártják a trófeát. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és

a Red Bull kétszeres világbajnoka néhány héten belül megkaphatja a kupát.

Közben pedig már az is kiderült, hová került az összetört porcelán néhány darabkája. Ahogy az a nool.hu portálon megjelent cikkből kiderül, Szabó Péter sajtósként 1997 óta jár Forma-1-es futamokra és a fia, Dániel is megfertőződött a száguldó cirkusz szeretetével.

Apa és fia a harmadik szabadedzés és az időmérő között még néhány mondatot is váltott Lando Norrisszal,

mivel Szabó Péter sajtósként szabadon mozoghat olyan helyeken is, ahová a látogatók nem juthatnak be egy Forma-1-es versenyhétvégén.

A sajtóközpont a pódium közvetlen szomszédságában van a Hungaroringen, így Szabóék a díjátadó ceremóniát is viszonylag közelről látták. Először azonban ők sem tudták, pontosan mi történt az ünneplés alatt, csak Norris gesztusaiból gondolták, hogy valami nem tervezett dolog történt pezsgőlocsolás közben.

Miután a versenyzők elhagyták a pódiumot, a személyzet elkezdte összesöpörni a konfettieső maradékait.

„A különleges trófeadarabkák könnyen a kukában végezhették volna, de az utolsó pillanatban sikerült néhányat kimenekíteni a partfisok elől”

– újságolta el büszkén Szabó Péter.

Mint kiderült, Szabó Péter fia Lando Norris nagy rajongója, és a hétvégi volt a tizenharmadik Magyar Nagydíja, amit élőben, a helyszínen követett végig.

Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint egyébként az újragyártásnál sokkal olcsóbb megoldás lenne, ha a trófeát restaurálnák. Szabó Zsófia restaurátor-szakértő úgy véli, ma már szinte bármilyen műtárgyat helyre lehet hozni, ráadásul a restaurálás sokszor a tárgy értékét is emeli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×