eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bongóbébi született Varsóban

Egy olyan afrikai antilop született a varsói állatkertben, amelyből mindössze 70-80 felnőtt példány él vadon.

A bongóbébi két hete jött világra, de a hideg miatt csak az elmúlt napokban tehette meg első sétáit a szabadban.

A csavarszarvú antilopok közé tartozó keleti, más néven kenyai bongó a legnagyobb a hegyi erdőkben élő afrikai antilopok közül. Az éjszakai életmódú állat feltűnő jelenség hosszú szarvával, vörösesbarna bundájával, amelyet fehér vagy sárga függőleges csíkok tagolnak.

A kihalás fenyegette fajt tulajdonságai miatt nagyon nehéz szaporítani. Annyira félénk, hogy az európai állatkertek közül csak a varsóiban tartják a látogatók előtt is nyitott pavilonban - mondta el az állatkert illetékese.

A ritka kisantilop éjszaka jött világra, a gondozók reggel, munkába érkezve találtak rá, anyjának ő az első utódja. A rendkívül hideg idő miatt a bongóbébi első napjait kénytelen volt zárt helyen tölteni.

A Tragelaphus eurycerus isaaci alfajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett kategóriába sorolja. A másik alfaj, a nyugati bongó (Tragelaphus eurycerus eurycerus) Nyugat- és Közép-Afrika esőerdeiben még viszonylag gyakori fajnak számít, de az erdőirtás őt is fenyegeti.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×