eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Perelnek Prince rokonai

Bepereltek egy illinois-i kórházat és a Walgreens gyógyszertárhálózatot Prince hozzátartozói, mondván, megelőzhették volna a popsztár 2016. áprilisi halálát, ha helyesen diagnosztizálják és kezelik gyógyszer-túladagolását napokkal a haláleset előtt.

A keresetet Chicagóban a Cook megyei körzeti bíróságon nyújtották be még pénteken, egy nappal az után, hogy a minnesotai ügyészség vádemelés nélkül lezárta a két éve elhunyt popsztár halálának ügyében folytatott vizsgálatát, amely megállapította, hogy az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

A keresetben az Illinois államban lévő Rock Island-i Trinity kórház egy orvosát és gyógyszerészét azzal vádolják, hogy nem vizsgálták ki alaposan a gyógyszer-túladagolást és nem kezelték a popsztárt, továbbá nem látták őt el a szükséges tanácsokkal.

Prince 2016. április 15-én kapott rövid kezelést a kórházban az után, hogy magángépe egy atlantai koncert után kényszerleszállást hajtott végre Moline-ban az énekes rosszulléte miatt.

A hat örökös a Walgreens gyógyszertárhálózatot azzal vádolja, hogy rosszul készítették el a Prince-nek receptre felírt gyógyszert.

Az 57 éves énekesre a Minneapolis közelében fekvő Paisley Park-i otthonának liftjében találtak rá 2017. április 21-én. Halála hivatalos okaként egy fentanil nevű szintetikus opiát, a morfiumnál 50-100-szor erősebb fájdalomcsillapító "extrém" túladagolását állapították meg.

A minnesotai ügyész múlt csütörtökön bejelentette, hogy senki ellen nem tudnak vádat emelni, mivel a vizsgálat nem tudta megállapítani, honnan tett szert Prince a hamisított gyógyszerre. Az ügyész szerint Prince azt hitte, hogy Vicodin nevű fájdalomcsillapítót vesz be, ám a tabletták hamisítványok voltak.

Ami Prince-szel történt, az Amerika-szerte megtörténik családokkal. A zenész hozzátartozói azt szeretnék, ha a vizsgálattal feltárnák a (gyógyszer-túladagolás) járványt és megoldást találnának arra, hogyan lehet felvenni a harcot ellene. Ha Prince halála segít életek megmentésében, akkor nem elvesztegetett dolog a kereset - írták közleményükben a család ügyvédjei.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×