eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Emberi csontokat találtak a tanyán

Õrizetbe vettek egy 20 éves jászszentlászlói férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megölt és feldarabolt egy Balotaszállás melletti tanyán élő 72 éves férfit, majd a holttestet elégette - közölte hétfőn a rendőrség.

Az emberölés bűntett miatt őrizetbe vett férfi a gyanú szerint október 12-ére virradóra követte el tettét Balotaszállás egyik tanyáján - mondta Nyíkos Tamás törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tájékoztatása szerint a rendőrség a 20 éves jászszentlászlói fiatalember elfogása után házkutatást tartott a férfi lakásán és egy szegedi lakásban, a lakásokból a balotaszállási tanyáról származó műszaki berendezések és értéktárgyak kerültek elő, ezeket a rendőrök lefoglalták.

A fiatalembert a beszerzett adatok alapján azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy október 12-ére virradóra megölte a balotaszállási tanya 72 éves tulajdonosát, T. Gyulát, majd a holttestet a házban feldarabolta és a hátsó udvarban elégette. A rendőrség még hétfőn kezdeményezi a fiatalember előzetes letartóztatásba helyezését. A fiatalember tagadja a bűncselekmény elkövetését - tette hozzá Nyíkos Tamás.

A sajtóreferens kitért arra, hogy a fiatalember ismerte a tanya tulajdonosát, mivel korábban három hetet a tanyán töltött, ott lakott.

Tíz zsáknyi hamut vizsgálnak

Nyíkos Tamás az MTI érdeklődésére elmondta: még folyik a több mint tíz zsáknyi, emberi csontokat tartalmazó hamu elemzése. Az orvosszakértői vizsgálatnak nemcsak azt kell kiderítenie, hány ember csontját tartalmazza a hamu, hanem az elhunyt vagy elhunytak életkorát is.

Utalt arra: a 72 éves, budapesti születésű, de német állampolgárságú tanyatulajdonosnak volt egy 39 éves, német állampolgárságú nevelt fia, akit a rendőrség keres.

A rendőrség vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy elégetett emberi csontmaradványokat találtak egy Balotaszállás melletti tanyán, ahol két német állampolgár élt. Találtak egy baltát is, amelyet feltehetően a gyilkossághoz használtak, azon ugyanis vér- és testszövet-maradványokat mutattak ki.

Lakossági bejelentés alapján kezdték átkutatni a rendőrök a tanyát, mert a szomszédok egy hete nem látták a 12 éve ott élő német férfit és nevelt fiát - mondta az Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság ügyeletes sajtóreferense.

Rákosi Mihály alezredes beszámolt arról, hogy a tanyát átvizsgáló rendőrök a kertben tűzrakás nyomaira bukkantak, ahonnan csontmaradványok kerültek elő. Ezekről a balotaszállási háziorvos megállapította, hogy emberi csontdarabok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×