eur:
389.61
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Perli az államot a kábítószer-kereskedő, mert túl lassan deportálják

Egy elítélt kábítószer-kereskedő azért perli a brit államot, mert, bár döntöttek kiutasításáról, még mindig nem deportálták az országból. A férfi az állami jogsegély-szolgálat segítségével nyújtotta be keresetét, tehát a brit adófizetők pénzén perli a brit államot.

A brit hatóságok még korábban döntöttek úgy, hogy a 21 éves jamaikai származású férfit 4 éves börtönbüntetésének letöltése után visszatoloncolják hazájába.

Kimarley Roy Lyons eredetileg fellebbezést nyújtott be a kiutasító határozat ellen, ám azt végül tavaly októberben visszavonta. Ennek ellenére még mindig nem toloncolták ki az országból. A férfi a késlekedés miatt most a brit államot perli.

November végén ugyan hazatoloncolták volna, de a bíróság úgy döntött: meghallgatja ügyét, és megvizsgálja: illegálisan tartották-e fogva őt bármikor a szigetországban. Ha ez megtörtént, akkor akár több ezres kártérítést is kaphat.

Kimarles Roy Lyons-t, aki eredetileg rokonokat ment meglátogatni Nagy-Britanniába, de vízuma lejártakor nem hagyta el az országot, a portlandi börtönben tartják fogva. A rendőrség még 2002-ben fogta el, amikor kábítószert akart eladni egy civil ruhás rendőrnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×