eur:
388.96
usd:
360.69
bux:
68394.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hidegvérrel megölte szüleit, mégis szabadlábra kerülhet

Roderick Newallt két életfogytiglanra ítélte 1994-ben a bíróság, amiért agyonverte szüleit. Azóta csupán 12 év telt el, az egyik bulvárlap szerint azonban heteken belül feltételesen szabadlábra helyezhetik a férfit, aki az 1 millió fontos örökségért ölte meg hidegvérrel apját és anyját.

Roderick Newall, akit jó magaviselete miatt egy úgynevezett nyitott börtönben tartanak fogva, már ma sem a klasszikus börtönéletet éli. A The Sun brit bulvárlap szerint álnéven tanít informatikát egy iskolában, ahol sem a többi tanár, sem a diákok nem tudják, miért ítélték el.

Börtönforrások szerint most bírálják el szabadlábra helyezési kérelmét, és valószínűleg engedélyezni fogják feltételes szabadon engedését.

Roderick Newall 1987 októberében verte agyon 56 éves édesapját és 48 éves édesanyját St Brelade's Bay-i nyaralójukban. Öccsével, Markkal együtt temették el a holttesteket Jersey északnyugati partján.

Miután megkapták az 1 millió fontos, azaz csaknem 400 millió forintos örökségüket, Roderick Newall vett egy jachtot és körbehajózta a földet, öccse pedig kötvénykereskedőként 3 millió fontos vagyont halmozott fel.

1992 augusztusában azonban Roderick Newall bevallotta a gyilkosságokat apja ikertestvérének egy hotelszobában, amelyet lehallgatott a rendőrség.

Marokkóban letartóztatták, majd 18 hónapi küzdelem után végül beleegyezett kiadatásába, és elvezette a rendőröket szülei holttestéhez.

1994-es tárgyalásán bevallotta a gyilkosságokat. Õ két életfogytiglant, öccse aki csak a holttestek elásásában segédkezett, 6 évet kapott. Mark Newallt azonban 20 hónap után szabadlábra helyezték.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×