eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megdöbbentő történet: út a külföldi prostitúcióhoz

Az európai határok megnyitása sajnos az embercsempészek munkáját is megkönnyíti. A Sun című angol lap egy prostitúcióra kényszerített romániai lány gyötrelmes történetét írta le.

A lány, nevezzük Katerinának, Romániában született, és 18 éves korában az új élet reményében költözött olaszországi rokonaihoz.

Olaszországban megismerkedett egy Alex nevű fiatalemberrel, aki sokat mesélt neki Nagy-Britanniáról, és azt mondta, hogy sok remek munkalehetőség van számára a szigetországban. Egy nap a férfi azt ajánlotta a lánynak, hogy a saját költségén megmutatja neki az országot.

"Úgy tűnt, valóra válik egy régi álmom, így beleegyeztem, majd együtt utaztunk Londonba" - emlékszik vissza Katerina, aki hamis diákvízummal érkezett Londonba.

Rémálom

A lány izgalma hamarosan a rettegésnek adta át a helyét. Miután közölte Alex-szel, hogy nem akar vele szexuális kapcsolatot, a férfi közölte: Katerinának vissza kell fizetnie azt az 1500 fontot, amibe az angliai út került.

A férfi megfenyegette, elmondta neki, hogy jó kapcsolatban van az orosz maffiával. A lány először így is megtagadta, hogy prostituáltként dolgozzon, de megtört, miután fogvatartója többször megverte és megerőszakolta.

Katerinának ezután minden nap az utcán kellett dolgoznia, hogy "törlessze a tartozását". Alex ekkor is újra és újra megverte és megerőszakolta.

A lányon végül egy munka közben megismert csoport segített, akik rávették a férfit, hogy az oroszok helyett nekik adja el Katerinát.

Viszonylagos biztonság

A vételár megtárgyalásának helyszínére a rendőrséget is elhívták, így Alexet a helyszínen őrizetbe vették. Nem volt ellene azonban elég bizonyíték, így szabadon engedték.

Katerina ma sem érezheti magát teljes biztonságban, a férfi ugyanis megfenyegette, hogy megöleti a családját, ha együttműködik a rendőrséggel. A lányt végül felkarolta az emberkereskedelem áldozatain segítő szervezet, az ő segítségükkel egyelőre sikerült elkerülnie a további szörnyűségeket.

Most boldog vagyok, de nagyon aggódom a családom biztonsága miatt - mondja Katerina, aki ápolónőnek tanul, és szeretne Nagy-Britanniában maradni.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×