eur:
389.61
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem viszik ki a leveleket, mert a postásnak túl veszélyes a gyalogút

Egy apró skóciai félsziget lakói postaszolgálat nélkül maradtak, a brit Royal Mail ugyanis eltiltotta postásait a házakhoz vezető ösvénytől, mert túl veszélyesnek találja. Száz éve járnak arra a postások, és eddig összesen egy baleset történt: egyikük elcsúszott és leszánkázott egy füves domboldalon. A postának azonban ennyi elég volt.

Száz éven keresztül nap mint nap megtette az aktuális helyi postás a 2 és fél kilométeres utat, ami a félsziget házaihoz vezet. A 30 perces séta hangás dombokon, buja erdős vidéken és egy vízesésen keresztül vezet, amelyet gond nélkül szinte naponta megtesznek a helyi lakosok, például egy anyuka két kisgyerekével.

Eddig a postásoknak sem jelentett problémát az ösvény, nemrégiben azonban az egyik levélkihordó megcsúszott egy fűcsomón és leszánkázott egy füves domboldalon. A posta ezek után úgy vélte: alapvetően veszélyes az útvonal, ráadásul a nagy részén nincs is lefedettség, így ha baj éri alkalmazottaikat, nem is tudnak telefonálni, és akár órákig ott fekhetnek, mire rájuk talál valaki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×