eur:
389.59
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hazaengedték az adóhatóság dolgozóit, mert elromlott a légkondi

Nagy-Britanniában három fizetett szabadnapot kapott több száz adóhatósági dolgozó, mert munkahelyükön elromlott a légkondi. A szigetországban szokatlan hőségnek számító 32 fokban a panaszkodó munkatársaknak a vezetés egy idő után engedélyezte, hogy hazamenjenek, ha akarnak. Arra ők sem számítottak, hogy több száz dolgozó él majd a lehetőséggel.

A brit adó és vámhatóság cardiffi irodájának vezetői úgy gondolták, hogy csak egy páran fognak élni a szokatlan felajánlással. Így igencsak meglepődtek, amikor majdnem 500 dolgozó állt fel íróasztalától és sétált ki az épületből.

Az adóhatóság vezetése azt mondja: a dolgozók egészsége érdekében engedték őket haza, és az ügyfélszolgálatok munkáját egyáltalán nem érintette a "hőség-szünet".

Az irodaépület környékén dolgozók közül sokan megdöbbenéssel figyelték az emberáradatot. Az egyik szomszédos bolt dolgozója meg is jegyezte: sokan kénytelenek folyamatosan ilyen melegben dolgozni, ha hőség van, mert nincs olyan luxusfelszerelés a munkahelyükön, mint a légkondi.

Nagy-Britanniában általában hűvösebbek a nyarak, így a 30 fok feletti hőmérséklet már nagy hőségnek számít. Ráadásul pont azért, mert ritka a kánikula, sok helyen valóban egyáltalán nincs légkondicionáló.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×